divendres, 29 de maig del 2009

Rubalcaba i la criminalització de l'esquerra radical... II-SP i Esquerra Anticapitalista

Després de l'últim escrit (La discrepància) va passar el que tots ja sabeu... Iniciativa Internacionalista fou il.legalitzada de manera escandalosa i la maquinària mediàtica es posà en funcionament per justificar allò injustificable... no obstant, la figura d'Alfonso Sastre és tan gran per als intel.lectuals d'esquerra (a l'esquerra del PSOE i, inclús, d'IU) que no faltaren els articles a Público així com als altres periòdics contrainformatius denunciant-ho... al final, inclús El País no sabia com justificar-ho i mostrà una versió prudent sobre l'assumpte (i amb la deriva de El País, açò pareix un gran pas).
Sobre la postura d'IU, que a última hora i veient com el seu electorat pot marxar-se'n cap a altres opcions millors va decidir, per fí, realitzar un comunicat oficial contra la il.legalització podeu trobar a la xarxa nombroses opinions... deixe la de Pascual Serrano.
També vos deixe la de Carlos Fernandez Líria, professor de Filosofia a, si no recorde mal, la Universitat Complutense de Madrid, extreta de Rebelion i de títol "Motivos para ilegalizar otra lista".
Finalment, i després de les parauletes del ministre de l'Interior, senyor Rubalcaba ("o se está con los votos o con las bombas") - omplint-se de glòria, com quasi sempre- la llista fou acceptada pel Tribunal Constitucional. Continuem escoltant veus intoxicadores però el cert és que aquesta opció, de retruc, s'ha fet molt visible... Ací teniu, també, l'escrit d'un dels promotors de la llista, Carlo Fabretti, una vegada coneguda la sentència del Constitucional. El títol es "ni dios, ni juez, ni cerrajero".

Com deia a l'anterior post, la discrepància sempre és possitiva, vinga del costat que vinga. I dóna la casualitat que aquest costat, si no és el meu, està molt pròxim... sols em queda un dubte, i és com afectarà açò a altra opció que jo venia mirant de reüll des de feia cert temps, i que també està (sense cap dubte) molt prop del meu costat: Esquerra Anticapitalista (sorgit en paral.lel a l'organització francesa NPA d'Olivier Besancenot - si aquest bloc permet visibilitzar un poquet les veus de l'esquerra alternativa, em done per satisfet!-).
Aquesta candidatura, sorgida a partir de Espai Alternatiu (visibles a Madrid en qualsevol acte de l'esquerra radical, com també eren visibles les ortganitzacions Izquierda Castellana o Corriente Roja, per a mí, completament desconegudes abans d'eixir de la terreta) també em desperta simpaties... deixe una entrevista de KaosEnLaRed a la seua cap de llista Esther Vivas... molt interessant.

Una abraçada!

1 comentari:

Tibu ha dit...

ie artista, que passa???
Sobre tot el tema d´Iniciativa Internacionalista i tot el rotllo eixe. Mola, dóna satisfacció i esperança vore el que ha passat. Este partit, on se sentia idenitificat l´esquerra abertzale basca, ha tret un 15% dels vots bascos, amb un 25%a Gipuzkoa. I mola perquè veus com una mentida repetida 1500 cops no es torna veritat en tots els llocs (bé, al País Valencià, sí). A Euskal Herria, malgrat tota la propaganda estatal, es menegen els mateixos percentatges de fa 15 anys. o siga que tenim la mateixa conversació de fa 15 anys. I d´ací 15 anys es continuarà tenint. No es resoldrà el problema fins que no l´agafen pel costat que no el volen agafar. Mola.
Bé Enric, una abraçada i a vore quan xarrem davant una cervessa i no davant d´un teclat. Estàs per ací?
Tibu.