dijous, 4 de desembre del 2008

La Terra és Plana!!

Després de contar-vos com foren les sensacions a Fuerteventura, d'ensenyar-vos algunes fotos i relatar batalletes diverses a l´últim post, tenia ganes de tornar a escriure alguna coseta i.... ací estic!

en l'aspecte personal, aquesta setmana ha segut un poc especial. Especial perque, encara que ja freguem (o passem gairebé tots), la trentena, a algú mediterrani com jo li continua sorprenent el fenòmen de la neu. Dilluns, aprofitant la meua situació laboral, vaig fer una ruteta a la montanya d'ací del costat de casa amb un parell d'amics i... va caure una nevada impressionant!! podeu imaginar-se com estava jo de content! Dimarts, que neva que no neva i ahir es tirà tot el matí nevant. Pareix una idiotada però jo crec que com a molt havia vist nevar així dues vegades: una a Andorra fa quasi ja 15 anys, quan anavem a esquiar amb l'Institut, i altra a Paris farà 4 o 5 anys (¿ja? bufff...). Fou preciós, en sèrio... vos deixe l'enllaç del picasa que he preparat amb les fotos. La majoria són amb el mòbil així que disculpeu la qualitat. Allà van:

http://picasaweb.google.es/enric.lloret/081203_NEVADAHOYO#slideshow

http://picasaweb.google.es/enric.lloret/081201_MARXASERRAHOYO#slideshow

I, en quan a l'actualitat política general, voldria comentar dos cosetes.

En primer lloc, voldria fer referència a l'assassinat ahir per part d'ETA d'un empresari de la construcció, que s'ha associat, com és evident, a l'oposició de la pròpia organització a la construcció de la Y basca... (i açò de la Y què collons és? podem pensar) .... el meu posicionament en aquest tema és molt, molt paregut al que expresa l'article de hui de Javier Ortiz a Público, en la seua secció de "El dedo en la llaga" que du per títol "¿Ecologismo a sangre y fuego?".

Ja des d'ahir, quan vaig vore el comunicat del president del govern front l'atemptat, el sr. Zapatero, diguent que "les obres de la Y basca es realitzaran" em va paréixer apreciar una certa criminalització del moviment d'oposició a aquesta infraestructura i, el què és pijor, del moviment ciutadà d'oposició, fonamentat, a qualsevol cosa que vinga del poder (algú se'n recorda de la plataforma en contra de la variant de la carretera, ara ja construida, a Sueca?¿ d'on ha nascut l'organització Xúquer Viu?).
Estic convençut (digueu-me pesimista, si voleu) que aquest atemptat va a utilitzar-se en contra d'aquest moviment sense entrar a valorar l'arrel del problema. Quin fluix favor acaba de fer ETA al moviment contra aquesta infraestructura!! des d'ací, des d'aquest bloc, vos deixe l'enllaç de la coordinadora AHT Gelditu! Elkarlana on es poden trobar argumentades les raons de la seua oposició... crec que hem d'intentar ser cada vegada més lliures, i poder qüestionar-nos qualsevol cosa. Morts, ni som lliures (sense haver decidit o, almenys, assumit aquest desenllaç) ni podem qüestionar-nos res.

L'altra cosa que volia deixar-vos pense que enllaça bé amb el que acabe de comentar. Es refereix a Raül Reyes, el dirigent de les FARC assassinat per l'exèrcit colombià en terreny ecuatorià i al seu famós ordinador des d'on sols faltava que havera eixit el correu electrónic de Bin Laden... se'n recordeu, no? es troba un ordinador i comencen a aparéixer noticies de si Chávez i Correa financen les FARC, que si l'ETA i les FARC són gairebé germans, etc. A tot açò, mediàticament, poquíssimes persones es qüestionen si l'ordinador ha estat manipulat pel propi exèrcit colombià o no, quin ha segut el protocol que ha seguit la màquina i si pot garantir-se que la informació és realment la de Reyes... doncs, quan ja ha passat el vendaval i ningú se'n recorda em trobí açò per internet... si teniu un ratet pegueu-li una miradeta que no té desperdici...
com deia una camiseta que tenia algú, "no me creo nada, la tierra es plana!"

besos a tots i fins prompte!