diumenge, 28 de desembre del 2008

Any nou, repeticions, errors comuns i desitjos diversos

Des de ja fa temps, les llums dels carrers, els articles del Mercadona, les insufribles melodies corresponents i, supose, les tradicionals películes de naixements, defuncions i resurreccions diverses ens marquen l'arribada del nadal i l'entrada, pròximament, a l'any nou.
Tot açò, ben adobat (per supost!) amb menjars copiosos, quedades amb amics que fa temps que no ens veiem (¿tenim por que s'acabe el món cada 31 de desembre o és que cal justificar-li als reixos macs i al pare noel que hem complit també aquest any?), esmorzars, eixides nocturnes i demés tradicions que es repeteixen any darrere d'any.

Repeticions que, d'altra banda, venen acompanyades de novetats associades al pas del temps i, amb aquest, a les experiències viscudes i futures... així, mentres uns preparen el transllat a noves residències, altres anuncien estats de "bona esperança" fruit de la passió mongola i, supose, de la necessitat "d'arrepretó" quan s'és conscient que, a la intempèrie, les temperatures ronden els -10ºC. A les novetats "externes", cal afegir les pròpies de cadascú... personalment, s'obri una etapa marcada pels agobios propis d'aquell qui s'ha de centrar (ja!) a l'assumpte oposicional i, a més, havent decidit fer-ho desde Sueca. Sí, no sé ben bé a partir de quin moment però el pròxim any estaré més a Sueca del que he estat els últims tres.
Em plantege l'oposició des d'ací així que espere estar ben arropat per tots i poder trobar un equilibri que em permeta, alhora que gaudir d'activitats als temps d'oci, centrar-me en aquest tema que es presuposa crucial en aquest any. Espere que aquesta nova etapa, difícil en l'aspecte sentimental ja que el factor distància torna a estar present (hem de pensar en comprar el bono Auto-Res altra vegada!), resulte al cap i a la fi profitosa per als objectius marcats (desig nadalenc nº1!!).

Estos dies a Sueca, han estat hiperactius: les vacances col.lectives és el que tenen!! haurem aumentat tres o quatre quilets, castigat el fetge un poquet més del que ens correspon i consumit, exageradament al meu paréixer, articles, regals, etc. Em quede, sobretot, en la felicitat carregada d'inocència (i de puresa?) dels nanos en aquestes dates; l'alegria per vore que un panxut amb barba clarament postisa (estic convençut que els nanos són conscients però no volen adonar-se'n) o uns reixos més falsos que Judes els transmeten felicitat i, com no, regals per poder jugar.

Així que, amb aquest sentiment i, amb aquest post (un poc més transcendental que els altres, ja ho sé) vos desitge que hàgeu passat un bon nadal i que tingueu un molt bon feliç any nou... sigueu feliços!!

Volia també compartir un desig general també, d'acord amb allò que està passant estos dies a l'àmbit internacional... que algú li pare els peus a Israel, per favor!!
¿fins quan la societat civil continuarà adormida i de cul a aspectes tan claus com la solidaritat, l'empatia i la llibertat?

i... com a regalet, en format recomanacions, ací teniu unes cosetes:

1. rebelsounds.blogspot.com: Teniu en aquest bloc la possibilitat de descarregar gratuïtament moltíssima música interessantissima, rebel i combativa! Afanyeu-se que els guardians del poder no tardaran en tancar la pàgina! ... temps al temps... (cortesia del Victor des de Madrid -aquesta és la gent que em fa vore que les amistats, la coherència i les idees no depenen del lloc on has nascut!- gracias tío! por esto y por ser como eres!)

2. http://theplatform.nuevaradio.org/index.php?blog=3&p=810 : ací teniu 20 minuts de video, on el 85 o 90% de la gravació prové d'una càmera oculta incautada a un periodista de Telecinco quan estava rodant material per a un documental de la pròpia cadena... jutgeu per vosaltres mateixos

3. blocdeltauro.blogspot.com: Pablo, el Tibu, canvia el format del seu bloc i s'introdueix al gran món google (açò és un gegant que ja fa por) seduït per les seues possibilitats (coneixes el google analytics, pablo¿?)... entreu, llegiu i participeu si voleu, les reflexions fortalenyeres sempre suposen una aportació interessant!

4. Dimarts, dia 30 de desembre, amb el diari PUBLICO el llibre de Gabriel Garcia Márquez, "Memoria de mis putas tristes" , i per tan sols 1,5 eurets (tot)... crec que el preu és inmillorable!

bsos a tots i fins prompte!