dimarts, 18 de gener del 2011

"Més val una imatge que mil paraules" o allò que va poder ser i mai serà...

Després de prou de temps sense parlar de coses directament personals (i dic directament perque al final qualsevol reflexió posada a un bloc és una cosa, evidentment, personal) vull penjar una cosa que m'afecta prou directament. Prou directament perque un dels principals implicats és germà meu així que, intentant ser el més objectiu possible, és prou probable que peque de subjectivitat manifesta.

De totes maneres, tampoc m'interessa massa parlar de què ha passat, per què i qui és el culpable. Simplement m'agradaria des d'ací resumir el problema i donar una informació (gràfica) que, sols per ella mateixa, deixa les coses prou clares. Al menys les coses que crec que són les més importants per difondre des d'aquest bloc. Possiblement és la història del que havera pogut ser (i a hores d'ara encara ho pot ser) i, o molt m'enganye, o mai serà. Anyway, com diuen per ací, anem al gra...

El cas bàsicament és que el meu germà ha segut l'encarregat del projecte de la futura biblioteca de Sueca a la placeta dels Molins. Aquest projecte, per unes raons o altres, es dividí en 4 projectes separats. Així, a cada projecte redactat i aprovat li seguia la licitació de les obres corresponents. El tema s'allargà i s'allargà fins que, una vegada el projecte de l'última fase estava preparat per entregar i per finiquitar el conjunt de l'obra, l'arquitecte responsable (el meu germà vaja) va ser apartat i el projecte tirat enrere. A tot açò, altre arquitecte de Sueca fou contactat per a fer-ho (no entre a valorar l'ètica professional d'aquest ex-company meu d'institut) i al final presentà un projecte de 4a fase que pretén modificar substancialment el contingut de l'anterior. I no em referisc a fer el que queda únicament seguint una altra direcció sinò que per a seguir-la, cal enderrocar part del que ja s'ha construït. Molt comprensible en l'època en la que estem, no?

Però, més que justificar la meua crítica (a l'actuació que es preveu a hores d'ara, evidentment) en el moment econòmic actual, jo la justifique en el següent material... Aquestes són una sèrie de fotos (moltes d'elles muntades per a l'ocasió) que mostren l'estat actual de l'obra i que permeten fer-se una idea de com s'havera pogut quedar. Jo ja tinc clar com podia pintar la cosa. Vosaltres què penseu?

Abans de les fotos, uns enllaços a informació relacionada:



8 comentaris:

Tibu ha dit...

dear Enric,
una llàstima el que ens contes. No sé detalls, per tant no opinaré sobre el cas. El que sí que conec és el projecte, jo treballava a l´empresa que va fer l´estructura i la vaig fer jo, pràcticament tota, i allí vaig conèixer el projecte. I he de dir que el projecte era una passada. Hi havia molta llum. el que més em molava, i em mola, és els volums de caravista blanca que fan un contrast preciós amb el molí, aixi com la manera d´entendre la rehabilitació. Esperem que el nou arquitete toque el mínim...

Anònim ha dit...

Demà El Levante, a l´edició de La Ribera, eixirà una nota de premsa de l´autor del projecte original donant les seues raons.

Tibu ha dit...

mal rotllo, el levante no penja res de la Ribera al seu web. Sabeu on el puc llegir on-line?

pasqui ha dit...

Segons els articles, acaba dient que és una decisió política, i mes que res del senyor Alcalde.

Enric ha dit...

ací està la nota de premsa...

http://www.riberabaixa.info/index.php/inici/1316-lajuntament-de-sueca-enderrocara-obra-acabada-de-la-nova-biblioteca-per-valor-de-mes-de-200000-euros

cuan ha dit...

sembla que això d'aprofitar la llum natural i fer-la o intyegrar-la dins l'espai de la biblioteca no va amb ells.
deuran pensar que millor fer una cova.... de lladres?

Esther ha dit...

ie Enric, soc Esther....estic flipant, primer perque no sabia que tenies un blog, mola, i segón perque mirant, m'he parat a llegir tot asò de la biblio, que per cert, a jutjar per les imatges això tenía una pinta que te cagues..I que gran putada fer-li això al teu germà, havía sentit algo del tema, i per tu més que res, però, la veritat es que no sabía per on anaven els tirs....que fortíssim!! pa cagar-se en els "responsables " de la reculà de l'última fase i pa cagarse amb els "motius " que tindríen , segur!!!! xe xe...lo que hi ha que llegir, saber i callar...o no!!!! au pelaaat!!!
I nyàs, ja que estem .enllaçe el meu blog, que com tu, per lo vist, també tinc mooolt abandonaet

Esther ha dit...

Val, he llegit l'enllaç de la nota de premsa, i se m'han aclarit alguns dubtes...ala