dimecres, 9 de juny de 2010

Diari d'abord... (2)

Després del parèntesi al diari d'abord per reproduïr l'article sobre el diari Público, torne ací per contar les peripècies Londinenques.
Des de que vaig posar l'anterior post, on contava les primeres experiències per ací, la cosa continua animadeta. Per una banda, a nivell internacional, ha passat el que tots ja sabeu amb l'assassinat d'al voltant d'una decena de militants per part de l'exèrcit d'Israel. No sé si val la pena incidir un poc més en la sensació per una part de que l'Estat d'Israel està fent una autèntica barbaritat en els palestins i per altra de que no hi ha ni cristo que els pare els peus... ni voluntat tampoc, vaja! on està el president de torn de la Unió Europea? on estan els grans defensors de la pau i la justícia mundial? de moment, passat poc més d'una setmana la notícia ha anat perdent importància a les primeres pàgines dels diaris nacionals (al menys dels de l'Estat Espanyol i d'Anglaterra).
Estava fent coses un matí amb l'ordinador i vaig escoltar la notícia. Tot seguit vaig buscar per internet a vore si s'havia convocat alguna cosa ací en Londres per protestar contra això i vaig trobar una concentració a les 2 de la vesprada. Allà vaig estar... era davant de Downing Street, allà on resideix el primer ministre anglés i, a les 2 en punt no hi havia massa gent (unes 50 persones). Conforme passà el temps, sorprenentment s'anà omplint i omplint fins ser al final unes 2000 o 3000 i tallar el carrer que uneix la Parlament Square amb Trafalgar Square. Ahí deixe unes fotos... calia estar, encara que la sensació és que al cap i a la fi no servirà per a molt però, m'alegrà vore que una convocatòria espontània reunia tanta gent.

Per altra banda, en l'aspecte laboral, la setmana passada em vaig dedicar a recopilar informació d'ONGs de cooperació al desenvolupament ací a Londres on poguera posar el meu CV per vore si sonava la flauta. Vaig estar a una organització especialitzada en temes d'aigua (WaterAid) i a Acció Contra la Fam. Dels primers vaig treure un llistat de les ONG que estan inscrites a Anglaterra i dels segons, no res en clar, encara que la tipa de recursos humans amb la que vaig parlar agafà el CV, digué que estava de puta mare per a treballar fora (Haití, Àfrica, etc.) però que per a ací ho veia malament. De totes maneres quedà en dir-me algo la setmana que ve.
Esta setmana encara no he pogut anar a rematar la feina i tirar de llibreta d'adresses que m'he fet a partir del llistat facilitat pel tipo de WaterAid. I.... no he pogut perque bàsicament he estat preparant la classe (sí, sí, hui he començat!) d'Autocad que he de donar cada dilluns o dimarts. Ha estat de puta mare, la veritat. Al final he preparat un mogolló de transparències i no hem arribat ni a la meitat. Jo m'he quedat content i Sònia crec que també així que... el dilluns que ve repetirem.

Pel que fa a les classes d'anglés, continuen anant de puta mare. Estes dos últimes setmanes hem tingut 6 professors distints dels de la primera i la veritat és que alguns molt bé, altres bé i altres regular. Tot i açò, la sensació ha estat molt bona. A més, en dos setmanes en ells, he fet amistat en dos o tres i el més segur és que dóne, almenys, per fer-nos alguna cervesseta per ahí... temps al temps!
En tot açò de l'anglés, continue anant a l'Euroclub, què és esta espècie d'organització que organitza converses tres dies a la setmana. També molt bé, la veritat. Em permet millorar l'anglés, treure a passejar el meu francés i conéixer altra gent... no sé per què però cada vegada hi ha més gent jove! es veu que s'acosta l'estiu i que la gent té ganes de vindre a millorar l'anglés... benvinguts siguen! jejeje.
A més, per rematar ja la intensitat total, vaig posar una espècie de post a una web molt comuna ací a anglaterra: Gumtree. Açò te un poc de tot: pisos per llogar, bicicletes, motos, cotxes, feines... i entre elles, gent que busca intercanvis lingüístics per practicar. És el que té una ciutat tant resumament gran com Londres: sempre hi ha alguna cosa que oferir i sempre hi ha algú interessat. Així que després de contestar a uns quants anglesos que en principi volien practicar el castellà i no tenir cap resposta vaig posar el post. I... res, em contestà de seguida una xica francesa que du vivint ací 10 anys i que viu prop de ma casa. Al final vaig quedar en ella el divendres i va estar prou bé. La tia pareix una bona tipa així que estaguerem a un baret xarrant un poc de tot en general i fent-nos unes birretes. He de confesar que el seu castellà és millor que el meu anglés però bé... Va estar bé, la veritat. Supose que tornaré a quedar en ella prompte.
Justament hui m'ha contestat un xic i he quedat en ell dissabte de matí... a vore com va la cosa...

De l'aspecte més lúdic, els dos caps de setmana (este passat més pròxim i l'altre) han estat de puta mare. Del primer no me'n recorde massa de tot però vaig estar al Hootananny el divendres amb un xic italià i la nòvia. El diumenge vaig estar a l'Effra amb Clara veient un concertet de Jazz.
Est cap de setmana ha estat molt bé, la veritat. He visitat Regent's Park i que vaig a dir... espectacular, la veritat. Com diu Mark, els anglesos fan coses molt malament però els parcs, els saben fer de puta mare. Vaig estar estobat quasi tota la vesprada del dissabte. Després, per la nit, al Hoot altra vegada a vore uns concertets i disfrutar de la terrasseta. Se'ns va unir Raphael (un tipo francés de les converses, amb el nom este peculiar que té) i uns amics. Després, diumenge, vaig anar al cine a vore una peli francesa (estaré practicant més l'anglés que el francés?¿?).... Així que res, patint un poquet, com podeu vore....

Ahhh! i d'ací una setmana vaig a Sueca. Arribe dimarts per la nit i estaré fins diumenge. L'excusa, a part de vore a la gent, és anar a la boda del Jordi, de Catarroja. Crec què és l'única boda en molt de temps que m'avellix anar. Ja s'ha casat, de fet, però ha llogat una megacasa amb piscina, habitacions i demés per un cap de setmana complet. El plan és totalment lliure, anar i tornar quan es vullga... evidentment, res de corbates, trages ni històries rares.... boda hyppie total vaja! a vore si anem aprenent a que estes coses poden fer-se molt més naturals... ja vos contaré!