dissabte, 30 de gener del 2010

creant poder popular... o intentant fer-ho, que no és poc!


Ahir vaig participar en una de les poques ocasions en que una part considerable de gent de Sueca interessats per alguna cosa, ix al carrer en grup i es manifesta. La manifestació en qüestió, processó cívica de tres generacions i posterior concentració a la plaça de l'Ajuntament, intenta reivindicar el "Ja n'hi ha prou!" particularitzat a la situació de les Escoles Carrasquer.


Les Escoles Carrasquer, la meua escola de tota la vida -on vaig cursar l'antiga EGB- i ara l'escola de tres dels meus quatre nebots (el quart arribarà quan el Batistet tinga edat (i plaça!) per ingresar) ha vist substituït el meravellós pati on hem jugat tant i tant per barracons prefabricats per tal d'agrupar tots els xiquets i, de pas, contribuïr a la butxaca d'aquell qui li lloga els barracons a la Conselleria d'Educació (crec que sempre és bona reflexió per analitzar els problemes centrar l'atenció en qui es beneficia amb l'existència dels mateixos- grip A, virus informàtics, etc. -).


Sí, estant el projecte d'ampliació realitzat i presentat davant l'associació de pares i la societat en general, les obres no comencen mai. Quan estava a Anglaterra s'organitzà, des de l'AMPA de l'escola, una tancada nocturna per visibilitzar la situació i intentar desatascar-la. No vaig poder acudir.
Ara sí que he pogut, i he cregut necessari anar i recolzar la "causa". Tot i que crec saber quina força tindrà aquesta manifestació-concentració davant del conseller Font de Mora (si és que li arriba), sempre que hi haja una oportunitat per participar en la societat civil suecana, ahí estaré. I ahí estaré perquè em dóna llàstima (o més bé vergonya!) que sempre arribem tard, que el nostre espèrit crític es quede sempre per a quan ja les coses s'han fet, per a criticar les que no es fan i no tenir la valentia per intentar-les... i estic pensant en el túnel de la via (¿on estàveM -tècnics, polítics, mestres, sindicats, etc.- per tal de crear xarxa i parar ixa aberració?), en el desviament de la carretera, en l'estat general de Sueca...

Possiblement el meu objectiu final vaja molt més enllà d'una concentració com aquesta. Però és que l'educació, com la sanitat, és un gran pastís (els últims!) no completament lliberalitzat que pot suposar una gran quantitat d'ingresos per a la iniciativa privada. L'objectiu final del sistema és clar: desprestigiar, deslegitimar i acabar privatitzant-ho. Podrem aconseguir parar-ho??

Almenys, en la mesura del possible i pensant en que tota pedra fa paret, caldrà intentar-ho, no?

2 comentaris:

Tibu ha dit...

si la gent de Sueca, de la Ribera, tinguérem dos cocos ben posats, si hi hguera una veritable contestació popular, tal volta des del principi de la Canal fins al polígon industrial Sueca tindria un parc longitudinal bestial, un nexe d´unió entre dos de les tres "Sueques"-la tercera a l´altra part de la carretera-. Fins ahí arribaria la qualitat de vida dels suecans.
Però hi ha una cosa que més important que la de guanyar un parc més i és que amb la protesta, amb la contestació popular, el que es guanya és la dignitat cívica com a ciutatà.
Bellíssima manifestació el diumenge de matí a El Cabanyal. Jo no sé si el barri es salvarà però almenys la dingitat dels que allí estàvem es manté intacta.

Enric ha dit...

Pablo!!!
llàstima que no vaig poder acudir a la manifestació pel Cabanyal. Pel que he llegit i el que comentes, almenys és esperançador vore que hi ha gent disposada a construïr pel mateix camí que u mateix...
pel que fa al cas suecà, totalment d'acord amb tú. La importància radica crear una societat forta, mobilitzada i crítica que puga autogestionar-se els seus interessos... massa tard? context socio-polític xungo??... com dia al post, caldrà intentar-ho, no?
un abraç