dilluns, 2 de març del 2009

Eleccions, caceres d'alt standing i demés...

Fa prou de temps des de l'útima comunicació i, no ha segut per no tenir coses a comentar, no...

el més actual, són els resultats electorals a Galicia i a Euskadi... fins aquests, dins l'actualitat política, hem tingut serials d'espionatges, de corrupció política, d'il.legalització de partits, de crisis i més crisis. Del costat personal, continue estudiant, a cavall entre Sueca i Madrid, ara ja amb 31 anyets (ben celebrats amb festeta a casa que va ser tot un èxit -llàstima que s'oblidàrem de les fotos!-) i esperant a vore com es resol el tema eivissenc i quadrant-me l'agenda i la butxaca per viatjar a Rotterdam per vore a Ruth i veure junts el país dels tulipans (se'n va el dia 11 i està allà fins final de juny). Anem per parts...

Respecte a l'actualitat electoral, les coses estan interessants. Qui ha guanyat? Té el PSOE raons per estar megacontent o haurà de mantenir la mija sonriseta per ocultar la processó per dins? aiiiii.... si les eleccions es poderen repetir... jeje...

A Galicia està clar. L'opció Marianet pareix que va agafant forma (i mira que a l'home li costa!!) tot i que pareix que queden prou tanques que botar... com quedarà el cas de l'espionatge a la Comunitat de MAdrid? (algú se'n recorda?) i... els casos de corrupció?. Pareix que a la campanya gallega no ha afectat gens i el govern li ha durat al PSOE i al BNG menys, com diria mon pare, que un xupi a la porta d'una esocola.... com dic, i a la nova era 2o09, MArianet 1 - ZP 0.

A Euskadi, en primer lloc costellà d'EB i EA. Quin paper diferencial han fet EB i EA durant aquestes legislatures respecte el PNV? pareix que els bascos tenen clar que cap.
El PNV puja... però, per què no li capta vots a l'esquerra abertzale?¿... hi havia qui pensava que anava a passar el mateix que aquelles quan el Redondo Terreros y Mayor Oreja (era ell¿?) anaven en les espases i la constitució a la boca, però no!. No, al meu paréixer, perque el PSE sabia que no li convenia fer front per la captació de vot independentista d'esquerres que podia tenir el PNV i perque aquesta captació, després del trencament de la treva, es feia quasi impossible. Ara no veniem de Lizarra-Garazi.
Per la poca informació que trascendeix sobre el procés de Loiola, on l'esquerra abertzale, el PNB i el PSE estaven a la mateixa taula per decidir què fer, pareix que hi hagué prou més concordància entre els dos partits grans que entre els dos partits nacionalistes. Aquesta és la informació que ha donat D3M i batasuna al seu electorat... I aleshores, què?¿
Ibarretxe no té opcions si no és amb el PSE però... com justificaria el PSOE dins l'estat i a Euskadi que el canvi que tant ha propugnat no li convé?... el PSOE, per tant, hauria de presentar candidatura a lehendakari. Si la presenta, al PP i UPyD li faltarà temps per votar a favor i quedar-se al loro per dir-li a l'opinió pública que el model del PSOE no és el de la Constitució... agafat dels ous, vaja!... si estan comboiats i fan govern junts, al PP li dona unes ales que te cagues... però, compte!!, què està l'ultradretana de Rosa Diez per clavar el dit pel culet a qui s'encante... està animat, vaja!
Per altra banda... hi ha un 9% de vots nuls que no han estat representats i que canviarien, de molt, els números al Parlament basc... què fem en açò a la llarga? esperem que es trasvasen totalment a Aralar? pot ser açò?... pense que l'eixida ha d'estar en que el PSOE abandone la por al PP en el tema de l'espanyolitat i faça didàctica per poder acceptar als de batasuna. Alguna cosa ha de fer l'ETA, al mateix temps... no m'extranyaria res que en poc de temps (1 anyet o així) comencen els acostaments darrere l'armari entre uns i altres per desbloquejar la situació... temps al temps...

Canviant de tema, però seguint en la cosa política... dels espionatges i expedients garzonians de corrupció política, m'interessa únicament dir unes cosetes...
per una part, no extranya que el Garzon, quan toca el País Basc és el tio més de puta mare del món però quan li toca la corfa al PP és un fill de puta redomat?... massa coherència no es veu en l'argument... ara!! no recordava que contra el terrorisme, tot val!
(per cert, ¿què vos pareix que el Moratinos vol fer-li el favor a Obama d'arreplegar-li presos de Guantánamo? però... estos presos no han estat il.legalment detinguts, retinguts i transportats? han fet alguna cosa - demostrable - o no? aaaaaaaaahhhhh... que contra el terrorisme val tot, se m'havia oblidat)
per altra, i seguint amb Garzonet, el que més m'interessa de la caçera que féren, i que no s'ha inicidit gens ni miqueta, és que mentres la inmensa majoria de ciutadans anem el cap de setmana a la casona o similars, ens fem tres copetes, soparet amb els amics, a casa o per ahí, hi ha una èlit que se'n va de cacera organitzada per un polític del PP, que convida al jutge més famós de l'estat i al ministre de justicia... i colló quin nivell!!! faltava que estagueren els caps sindicals de CCOO i UGT per acabar de reflexar l'espectre politico-social del país, no? algú continua preguntant-se per què existeix un desinterés per la política?? ... "como juan palomo, yo me lo guiso y yo me lo como"...

Sobre la crisi, sols volia deixar uns escrits de Vicenç Navarro (Catedràtic de Polítiques Públiques de la Universitat Pompeu Fabra i director de l'Observatori Social d'España) que aparegueren en Público (a pesar del canvi de director, continuem trobant coses inimaginables en altres diaris com per exemple El País)... els articles són "la banca i el desempleo" i "la ignorada causa de la crisis" i representen una visió tècnica des de l'esquerra de la problemàtica (causes i conseqüències) i la possible solució des d'una visió no neoliberal. A vore que vos pareix!

Ja per últim, en l'aspecte personal i després d'aquest "tostó" polític, seré breu... la cosa que possiblement no sabeu és la d'eivissa. Per resumir la qüestió, estic el primer a la borsa d'enginyer de camins per a funcionari interí del govern balear, a Eivissa i Formentera. En aquests moments falta que es publique la llista al butlletí oficial i a partir d'ahí, ningú sap què passarà i, sobretot, a quin ritme... el més normal és que si han obert borsa siga perque tinguen en l'ull una plaça, almenys, per cobrir així que.... igual en estiu podeu visitar-me a l'illa... què vos pareix?... mentres tant, continuem estudiant... quin remei!

espere que la pròxima siga més prompte i... més curta!!

un beset a tots!

3 comentaris:

Tibu ha dit...

Que passa Enric? Tot correcte?
Deixa´m que afegisca una reflexió al que tu ja has dit respecte a les eleccions a Euskadi.
Anomenes el que va passar fa 8 anys a les eleccions basques amb Mayor Oreja y Nicolás Redondo com a cap de cartells. Sembla que ha canviat la situació, veritat? Doncs no. Demoscòpicament no ha canviat gens. Si es fa una representació del parlament, tenint en compte el vot de deD3M o Batasuna i fem la comparació de vot nacionalista basc i de vot nacionalista espanyol quedaria així:

Eleccions 2001:
Escons nacionalistes bascos: 43
Escons nacionalistes espanyols: 32

Eleccions 2009:
Escons nacionalistes bascos: 41
Escons nacionalistes espanyols: 34

I amb uns percentatges de vot pràcticament calcats. El que ha canviat, de la mà de Zapatero, és la llibertat de vot en aquell país. I sense que ningú s´alarme. A Europa sols ha passat en dos llocs: a l´estat espanyol o a Turquia amb els kurds. Dos exemples de democràcia. Arzalluz ho ha anomenat com la constant desdemocratització de l´estat. Doncs això.

Enric ha dit...

Gràcies pablo, per la teua reflexió i pel teu post al teu bloc sobre les eleccions basques... veig que continuem coincidint amb la "xispeta" política que se'ns encén cada vegada que passen coses a Euskadi.

Concretament, sobre el que dius, estic d'acord amb tú. Quan deia que les coses no són com les de fa 8 anys, respecte a la composició política, em referia a la il.legalització d'una part importantíssima de la societat basca. Si estagueren, la situació coincidiria i, el PNB tindria "l'èxit" assegurat. Sense estar d'acord, evidentment!, amb la il.legalització, valore el que ha passat com un fet possitiu (la situació post-electoral, vull dir). Possitiu, per què, al fi i al cap, ja està bé que el PNB continue amb l'ambigüitat nacionalista que el caracteritza, sobretot, arran de l'eixida d'Arzallus del EBB. Recordem que en aquell moment hi havien dues faccions: els de l'Imaz (on el sobiranisme passava a un segon pla) i el de l'Egibar, continuista amb la posició d'Arzallus. Va guanyar qui va guanyar i han adoptat les polítiques que han adoptat: que si presente el referendum però després em tire enrere, que si denuncie les il.legalitzacions però anul.le manifestacions, reprimesc concentracions, etc...

s'obri un panorama interessant... què passarà?¿ l´última de mon pare, és que algú s'equivocarà en el vot i "si te he visto no me acuerdo"... ens queden pocs dies per saber-ho...

Tibu ha dit...

sempre em fa gràcia les reflexions que em contes de ton pare. Reflexions que van per davant de la tronada, a voltes estrambòtiques, però que cal tindre en consideració perquè venen d´un llop vell.
Dencs sí. Tenim el mateix sentiment respecte el PNB. Ara caldria dir-li allò de "encara et passa poc". Per ambigu, per poc ambiciós, per donar més prioritat a les ganes de poder dels dirigents que a les ganes de soberania de les bases. Encara et passa poc. Per estar sempre pendent de fer simpatia a la gent de la SER i de El País. Encara et passa poc. Per no ser valent i per pensar que és possible reeducar el nacionalisme espanyol de la gent de a peu de Toledo o Sevilla, tropessant altra vegada en la mateixa pedra.
I mira que em sap mal, perquè els PNB em cauen del rotllo, però...